Országos Nádasdy Ételmustra

2019. július 13. – Szombat, 8:00

„IDÉN VAS MEGYE ÉTELE A TÉT”

FELADAT:
Nyílt tűzön, helyben készített ételek, kizárólag fém, fa és kerámia eszközök használatával. (nyárs, bogrács, vaslap, lábas, fazék, kőlap, hordozható búbos kemence). Jellegzetes, hagyományos magyar ételek készítése korhű anyagokkal, ízekkel (halak, szárnyasok, házi jószágok elkészítése).
jellemző vas megyei alapanyagok (pl. helyi termelők által előállított), eszközök, főző-sütő alkalmatosságok felhasználása • régi vas-megyei receptek újragondolása • kifejezetten tájegységre jellemző elkészítési módok • hagyományőrzés, hagyományteremtés, hagyományos népi étkek felelevenítése • valamelyik vas-megyei értékhez vagy szimbólumhoz kötődő ételek elkészítése

FŐZŐVERSENY MENETE:
8:00 órától regisztráció, helyek kijelölése, előkészületek 10:00-15:00 óráig étkek készítése
A csapatoknak 4 adag elkészített ételt biztosítani kell a zsűri számára.
A tálalásra, bírálatra 15:00-16:00 óra között kerül sor, de a zsűrizés főzés közben is történik. Eredményhirdetésre, értékelésre 15:00 órától kerül sor a helyszínen.

8:00 Csapatok érkezése, regisztráció a főzőversenyre, helyek kijelölése;
9:00 Megnyitó,Főzőverseny kezdete;
10:00 Mira Orient Art
11:00 Bemutatkozik a NEO Étterem;
11:30 Emődi tehéntánc banda
12:00 Bemutatkozik a Parázs Burger & BBQ;
12:30 Kanona Band
13:00 Gönczi Betyárok és Király L. Norbi főzőshowja és kóstoltatás;
14:00 Langaléta Garabonciások vásári tréfái
15:00 Ételmustra eredményhirdetés

Interaktív vadászati bemutatók, íjjászat

Műsorváltozás jogát fenntartjuk!

Jelentkezési határidő: 2019. július 12.

Nevezni kitöltött nevezési lappal lehet, amely átvehető Sárváron a Tourinform Irodában
(Várkerület 33/C. I. Posta mellett H-SZ 9:00-17:00 óráig)

A részletes versenyszabályzat és a nevezési lap elektronikusan
is letölthető.

Ételmustra versenykiírás 2019 (.pdf)
Ételmustra nevezési lap 2019 (.pdf)

A kitöltött nevezési lapok leadhatóak személyesen a Tourinform irodában,vagy a etelmustra@gmail.com címre is küldhetőek
mobil: +36 30 2675927

Zsűrizés szempontjai: Illat, recept különlegessége, elkészítés folyamata, tálalás látványossága (fotózzuk), és természetesen az „ízvilág”. Az egyedi csapatmegjelenést külön pontozzuk (pl. viselet).

A nyertes csapat fogása elnyeri a 2019. év Vas Megye Étele címet, mely országos reklámot kap, továbbá a résztvevő csapatok értékes tárgynyereményeket, utalványokat, okleveleket kaphatnak!

A Nádasdy Ételmustra az
Országos Magyar Vadászkamara
Vas Megyei Területi Szervezete
támogatásával

Oszd meg és uralkodj