NTF2013
Közzétette NTHE 2017 - március - 23 Ételmustra ’17 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület a Nádasdy Történelmi Fesztivál kísérőrendezvényeként ismét

ORSZÁGOS NÁDASDY ÉTELMUSTRÁT

szervez családoknak, baráti társaságoknak, egyesületeknek.

A „ Országos Nádasdy Ételmustra” a szabadtűzön készült ételek gasztronómiáját kívánja bemutatni, egymással versengő csapatok kulináris megmérettetése keretében.
Elsősorban amatőr csapatoknak kívánunk lehetőséget biztosítani a Nádasdy Történelmi Fesztivál szombati napján, hogy a rendezvény elvárásainak megfelelve részesei legyenek egy interaktív történelmi főzőbemutatónak és nemes versengésnek.
Az idei évben a mustrán a magyar hal alapanyagként történő felhasználása van előnyben!

Harcsa - az év hala

Az Ételmustra célja:
– a hagyományos magyar ízek és a korabeli hagyományok alapjángasztronómiai különlegességek bemutatása
– amatőr ételmesterek bemutatkozása
– hagyományőrzés, hagyományteremtés, klasszikus ízek felelevenítése

 

KATEGÓRIÁK: Nyílt tűzön, helyben készített ételek, kizárólag fém, fa és kerámia eszközök használatával.  (nyárs, bogrács, vaslap, lábas, fazék, kőlap, hordozható búbos kemence).  Jellegzetes, hagyományos magyar ételek készítése a magyar hal mint alapanyag felhasználásával

A főzőverseny menete

8:00                 Csapatok érkezése, főzőhelyek kijelölése
9:00 – 10:00   Tűzgyújtás, előkészítés
10:00-14:30    Főzés, sütés (eközben az ételkészítés megjelenésének, csapatok viseletének folyamatos bírálata)
15:00                Eredményhirdetés

 

NEVEZÉSI DÍJ NINCS! JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2017. Július 13. 17:00

Nevezni kitöltött nevezési lappal lehet, amely átvehető Sárváron a Tourinform Irodában (Várkerület 33/C. I. Posta mellett! H-SZ 10:00-17:00 óráig)

A nevezési lap és a részvételi szabályzat elektronikus formában is elérhető ide kattintva.

A kitöltött nevezési lapok leadhatóak személyesen a Tourinform irodában, illetve beszkennelve a nadasdyetelmustra@gmail.com címre is elküldhetők.
Az esemény facebook oldala itt található.

Infó mobil: +36 30-947-1416

Comments are closed.

Az oldal cookie-kat használ a helyes megjeneítéshez. Az oldal használatával Ön hozzájárul ehhez. Tovább

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Bezár